У серпні генерація електрики зменшиться, обмежень наразі не прогнозують, але економити треба – Укренерго

У серпні генерація електрики зменшиться, обмежень наразі не прогнозують, але економити треба - Укренерго

КИЇВ. 31 липня. УНН. У серпні ще більше енергоблоків в Україні буде у ремонтах, тому виробництво електроенергії зменшиться, компенсувати це можна буде частково через імпорт електроенергії, а також економію споживачами, обмежувати споживання поки не прогнозується, повідомили у понеділок в НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Цитата

“Серпень прогнозується найбільш складним для енергосистеми через подальше виведення у ремонти деяких енергоблоків. Це суттєво зменшить доступний обсяг потужностей для покриття споживання. Компенсувати їх можна буде частково через імпорт електроенергії з Європи, а також економне використання електроенергії споживачами. Наразі обмеження споживання не прогнозується”, – вказали в Укренерго.

Деталі

“Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає. Також минулої доби застосовувалися обмеження по балансу потужності для виробників електроенергії з відновлюваних джерел величиною до 306 МВт”, – повідомили у Міненерго у понеділок.

Як зазначили у НЕК, споживання у суботу та неділю було нижчим, ніж у робочі дні. Це характерно для вихідних. Найбільше споживання припадало на вечірні години. Це найскладніший час для енергосистеми, яка відновлюється після масованих ракетних та дронових ударів росіян, які тривали півроку. “Сьогодні, 31 липня, у робочий день, прогнозується збільшення споживання порівняно з вихідними. Тому, зважаючи на обмежені можливості електростанцій виробляти електроенергію, необхідно економно користуватися електроенергією, особливо у вечірні години”, – вказали в Укренерго.

Експорт/імпорт

Сьогодні, за даними Укренерго, здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 10:00 та у вечірні години максимального споживання з 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також з Молдови з 17:00 до 23:00 до 90 МВт.
Експорт відсутній.

Знеструмлення

За даними Міненерго, на Київщині через негоду знеструмлені 18 населених пунктів, на Полтавщині – 3 населених пункти. Внаслідок технологічних порушень залишається без світла частина споживачів на Дніпропетровщині.

На Херсонщині через обстріл, за даними Міненерго, знеструмлювалися 8 населених пунктів. Без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Чернігівській областях.

Як вказали в Укренерго, через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 402 населених пункти.

Також в Міненерго повідомили, що сталися аварійні ситуації в мережах оператора системи передачі НЕК «Укренерго». Вимикалася лінія 750 кВ та підстанція 750 кВ у Запорізькій області. Також двічі за добу вимикалася лінія 330 кВ у Чернігівській області. Причини з’ясовуються. Споживачі не знеструмлювалися.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

У Херсоні залишаються без світла 11,4 тисячі абонентів, які були відключені через підтоплення. 

На Запорізькій АЕС Рівень води у ставку-охолоджувачі за останню добу не змінився. Наразі він становить 16,31 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, повідомили в Міненерго.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *