У Міноборони проводяться структурні зміни для запобігання корупції – Резніков

запобігання корупції – Резніков” />

КИЇВ. 19 липня. УНН. У Міністерстві оборони України здійснюються структурні зміни для запобігання корупційним ризикам. Це відбувається шляхом розподілу функцій та повноважень серед підрозділів оборонного відомства. Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков якого цитує Міноборони, передає УНН.

Цитата

“Наразі ми на шляху до переведення функції закупівель від департаментів Міноборони до сервісних агенцій. Перші мають займатися плануванням, стандартизацією, контролем якості, взаємодією зі Збройними Силами України, а комерційні питання мають бути передані відповідним агентствам. Вже створено агенцію, яка займається безпосередньо оборонними закупівлями. На стадії запуску агенція, яка відповідатиме за ресурсне забезпечення, тобто тилове. Ми сьогодні відпрацьовуємо всі необхідні правові акти”, – розповів Резніков.

Деталі

Інший напрям, на думку Міністра, – цифрова трансформація. Насамперед йдеться про програми забезпечення логістики.

“Це дасть змогу підняти все на рівень абсолютної прозорості, контролю, відповідальності й мінімізувати будь-яку корупційну спроможність, – підкреслив Резніков.

Третій напрям, зазначив Резніков, – це посилення антикорупційної інфраструктури. Зокрема, статус профільного підрозділу Міноборони підвищено з управління до Департаменту, вдосконалюється робота територіальних підрозділів.

“У цьому процесі ми активно співпрацюємо з НАЗК. У нас спільні цілі і спільні цінності. Створення в НАЗК Управління з формування політики доброчесності у сфері безпеки та оборони ми сприймаємо як дуже позитивний крок”, – наголосив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання продуктів ЗСУ за новою процедурою: Міноборони укладає перші договори

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *