У Фонді держмайна спростували інформацію щодо продажу титану росії

У Фонді держмайна спростували інформацію щодо продажу титану росії

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Фонд державного майна України заперечив інформацію про постачання титанової сировини до росії через посередницькі компанії для виробництва літаків і ракет, яка раніше була оприлюднена ЗМІ. Про це інформує УНН з посиланням на заяву ФДМУ.

Деталі

У Фонді держмайна зазначили, що державна «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія» не співпрацює з державою-агресором, продукція компанії не постачається ані в росію, ані в білорусь. А з осені 2022 року компанія посилила заходи контролю над експортними процедурами та змінила підходи до співпраці з покупцями.

“Керівництво компанії тісно співпрацює з правоохоронними органами – інформація про всі ланцюги постачання, кінцевих споживачів, а також контроль використання продукції здійснюється працівниками ОГХК та представниками правоохоронних органів”, – йдеться у заяві.

Так само і експорт ільменітового концентрату до кінцевого споживача відбувається лише у супроводі уповноважених представників правоохоронних органів. Така координація зусиль гарантує, що сировина не потрапить до країни-агресора, зазначили у ФДМУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОГХК та «прокляття держуправління» у Фонді держмайна

Також журналісти згадували співпрацю ОГХК з компаніями SIC LUCEAT LUX KFT (Угорщина) та BioProfTech Sp. z o.o. (Польща). В ФДМУ зауважили, що перша компанія ще з початку широкомасштабного вторгнення припинила співпрацю з країною-агресором. Друга компанія купила у ОГХК ільменітовий концентрат для кінцевого споживача в США, що підтверджено усіма необхідними документами.

“Також у статті згадується інше державне підприємство ЗТМК, однак із використанням маніпулятивної технології подачі інформації. У більшості випадків згадані в статті компанії купували пробні партії сировини для кінцевих споживачів в США, Індії, Польщі. Таким чином, закиди щодо постачання ОГХК та ЗТМК своєї продукції до рф не відповідають дійсності”, – написано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обхід санкцій: росія отримує мікрочіпи від іноземних країн, зокрема США – дослідження

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *