Виїзд українців за кордон: щомісяця Україна втрачає два мільярди доларів – Мінфін

Виїзд українців за кордон: щомісяця Україна втрачає два мільярди доларів - Мінфін

Міністр фінансів України Сергій Марченко

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Економіка України щомісяця недоотримує 2 млрд доларів через відтік робочої сили за кордон, розповів в ефірі телемарафону міністр фінансів України Сергій Марченко, передає УНН.

Цитата

“Те, що ми втратили надзвичайно ціннісний людський капітал. Люди це саме цінне, що є в нашій країні. Наші вимушені мігранти – це те, що б ми хотіли повернути в Україну. Є оцінки НБУ, розрахунки складають 2 млрд доларів щомісяця і це, звичайно, кошти, які “вимиваються” з економіки країни й вкладаються в економіки країн, які прихистили наших мігрантів. Це очевидна реальність”,- зазначив Марченко.

На його думку, єдиний спосіб, як можна попередити відтік робочої сили, це створити умови, коли громадяни України, зможуть безпечно повернутись додому і “працювати в Україні й створювати додану вартість саме тут”.

Доповнення

Населення Європейського Союзу зросло вперше за три роки з 2022 році завдяки міграції, хоча людей померло більше, ніж народилося, розповіли у статистичному бюро ЄС Євростат.

За оцінками Міжнародної організації з міграції, з моменту переміщення і дотепер на своє звичне місце проживання повернулися майже 4,8 мільйона наших громадян. В тому числі 20% із них – з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приблизно до 15% людей після перемоги відразу повернуться в Україну – соціолог

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *