Від в’язальних спиць до алмазів: що може увійти до нового пакету антиросійських санкцій ЄС

Від в’язальних спиць до алмазів: що може увійти до нового пакету антиросійських санкцій ЄС

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. У ЄС обговорюється черговий пакет антиросійських санкцій, головною темою якого має стати заборона російських алмазів. Проте, у санкційний пакет можуть включити також більш дрібні товари – такі, як цвяхи, радіатори та в’язальні спиці. Про це пише EUobserver, передає УНН.

Деталі

Видання зазначає, що цими вихідними або на початку тижня почнуться переговори за закритими дверима стосовно впровадження 12 пакет антиросійський санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ анонсували початок узгодження у ЄС 12-го пакету санкцій проти рф: в ОП відреагували

Зокрема, західні країни готові оголосити про заборону на російські алмази “найближчими днями”, повідомив пресі в Брюсселі в п’ятницю європейський дипломат. За його словами, система та протоколи відстеження вже розроблені разом з Бельгією, де знаходиться крупніший у світі ринок торгівлі алмазами, та Європейською комісією. При цьому Бельгія, яка раніше блокувала це рішення, виразила готовність впровадити заборону.

Одним з ключових прихильників заборони російських алмазів є Польща, яка також виступає за введення санкцій по відношенню до ядерної російської корпорації «росатом», IT-послуг та зріджений газ.

До обговорення санкцій докладні пропозиції також представили Естонія і Литва. Естонія добивається введення повного ембарго по відношенню до росії, щоб зупинити обхід санкцій. А Литва представили великий список товарів, які мають заборонити до експорту в рф. Список включає радіатори, цвяхи, канцелярські кнопки, швейні голки та в’язальні спиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахстан перестав постачати в рф сотню товарів військового призначення через санкції

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *