В Україні почали більше економити світло ввечері, але через спеку споживання високе

В Україні почали більше економити світло ввечері, але через спеку споживання високе

КИЇВ. 19 липня. УНН. З 20 до 23 години споживання електроенергії дещо зменшилося, про що свідчить перенесення піку максимального споживання на денний період. Удень триває експорт електроенерії в Молдову, увечері – імпорт зі Словаччини, повідомили у середу у НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Цитата

“Через спеку споживання електроенергії зберігається на високому рівні. Однак вчора його пік змістився на денний період – 15:40 і був майже на 2% нижчим, ніж у понеділок. Це вказує про ощадливе споживання саме у найважчі для енергосистеми вечірні години”, – вказали в Укренерго і подякували “кожному, хто допомагає українській енергосистемі працювати збалансовано та відновлюватися”.

При цьому у компанії і надалі закликають дотримуватися ощадливого споживання електроенергії, особливо ввечері з 16:00 до 23:00:

  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Виробництво електроенергії

У денні години, коли споживання в країні ще не на максимумі, активно працюють сонячні електростанції. Завдяки цьому у енергокомпаній є можливість експортувати надлишок в денні години доби. Але вже ввечері споживання суттєво зростає. Для його покриття необхідні додаткові маневрові потужності – це теплові та гідроелектростанції, обсяг виробництва яких зараз обмежений, зазначили в НЕК.

Експорт/імпорт

У вівторок, 18 липня, та сьогодні здійснюється експорт електроенергії у Молдову потужністю 67 МВт. Експорт триває у нічні та денні години – період, коли в енергосистемі є надлишок виробництва електроенергії. Зокрема, вночі – завдяки низькому споживанню, а вдень – через надлишок електроенергії в енергосистемі, коли активно працюють сонячні електростанції.

На сьогодні імпорт передбачено зі Словаччини у вечірні дефіцитні години з 17:00 до 23:00 до 270 МВт.

Знеструмлення

Через бойові дії та з технічних причин залишаються знеструмленими 398 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Відновлення відбувається з дозволу військових. Через обстріли є пошкодження мереж на Донеччині та Одещині.

Через негоду були знеструмлення у 14 населених пунктах на Сумщині.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *