В Єврокомісії обдумують альтернативні логістичні шляхи для експорту української агропродукції – Шмигаль

В Єврокомісії обдумують альтернативні логістичні шляхи для експорту української агропродукції - Шмигаль

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив обмеження експорту української агропродуккції із віцепрезидентом Єврокомісії — Валдісом Домбровскісом. Зокрема, у цій розмові сторони торкнулись і питання напрацювання альтернативних логістичних шляхів, передає УНН.

Цитата

“Подякував Європейській комісії за всебічну підтримку в розмові з Виконавчим віцепрезидентом Валдісом Домбровскісом. Обговорили питання експорту української аграрної продукції. Тісно координуємо це питання з Єврокомісією в межах спільної координаційної платформи. Позиція України — односторонні обмеження з боку країн ЄС неприйнятні в умовах повномасштабної війни та спроб росії заблокувати чорноморський зерновий коридор. Водночас напрацьовуємо рішення, спрямовані, зокрема, на розвиток альтернативних логістичних шляхів”, — написав Прем‘єр у своєму телеграм-каналі.

Деталі

У розмові з Валдісом Домбровскісом наш прем’єр-міністр приділив окрему увагу фінансовому блоку. Він подякував за макрофінансову підтримку та ініціативу ЄС Ukraine Facility у 50 млрд євро, що розрахована на 4 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар висловив підтримку ідеї компенсувати українським аграріям вартість експортної логістики

Денис Шмигаль відзначив, що Україна вже працює над запуском цієї програми.

Нагадаємо

Напередодні УНН писав, про зустріч прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом. Вони обговорили ініціативу “Ukraine Facility”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *