Світовий банк схвалив нову позику для України в 1,5 мільярда доларів

Світовий банк схвалив нову позику для України в 1,5 мільярда доларів

КИЇВ. 30 червня. УНН. Рада директорів Світового банку ухвалила рішення щодо надання Україні позики обсягом 1,5 млрд дол. під гарантії уряду Японії, повідомили у п’ятницю в установі, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні (29 червня – ред.) Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на підтримку політики розвитку та відновлення обсягом 1,5 мільярдів доларів США”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Ця позика, як вказано, надається під гарантії уряду Японії в межах Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine) і є невід’ємною частиною пакету міжнародної підтримки, спрямованої на задоволення фінансових потреб країни у 2023 році.

Позика, як очікується, допоможе підтримати три ключові сфери урядових реформ, спрямованих на пом’якшення наслідків російського вторгнення:

  • Пo-перше, вона допоможе у вирішенні потреб нещодавно збіднілих сімей та родин переселенців через надання підтримки таким домогосподарствам.
  • По-друге, вона адресує вирішення питань прозорості та підзвітності витрат державних видатків.
  • По-третє, допоможе ринкам краще функціонувати як під час, так і після війни.

Доповнення

На сьогодні Група Світового банку мобілізувала понад 37,5 мільярда доларів, що допомагає Україні вирішувати нагальні потреби.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *