Споживання електрики спало разом зі спекою, але економити треба – Укренерго

Споживання електрики спало разом зі спекою, але економити треба - Укренерго

КИЇВ. 21 липня. УНН. В Україні напередодні, 20 липня, ввечері зменшили споживання електроенергії на 7%, причина – зниження температури повітря. При цьому українців закликають до економії. Через негоду та бойові дії без світла 459 населених пунктів. Про це УНН повідомляє з посиланням на НЕК “Укренерго”.

Цитата

“Учора ввечері спека тимчасово відступила, що одразу вплинуло на зменшення використання кондиціонерів. Максимальна позначка споживання електрики у вечірні години на 7% знизилася проти аналогічного показника попереднього дня”, – вказали у компанії.

Деталі

При цьому, як повідомляється, максимум споживання все ще припадає на вечірні години, коли сонячні електростанції вже не працюють, і енергосистемі необхідно залучати теплові та гідроелектростанції, кількість яких обмежена.

“Тому, зважаючи на обмежені можливості енергосистеми покривати значне споживання у вечірні години, необхідно економно користуватися електроенергією. Закликаємо дотримуватись ощадливого споживання електроенергії, особливо ввечері з 16:00 до 23:00”, – наголосили в Укренерго.

Виробництво електроенергії

У четвер, як вказано, вийшов у ремонт енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зменшило доступні потужності в енергосистемі для покриття споживання упродовж доби. Натомість збільшене виробництво електроенергії на теплових електростанціях, кількість яких суттєво обмежена. 

Експорт/імпорт

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини у вечірні дефіцитні години з 17:00 до 23:00 потужністю до 340 МВт. Експорт відсутній, зазначили у міністерстві.

Ремонти

Укренерго відновило частину основного обладнання на одній з підстанцій, що 4 рази зазнавала ударів ракетами та дронами. Це, як зазначається, підвищило надійність живлення для сотень тисяч споживачів одного з обласних центрів та частини області.

Знеструмлення

Через бойові дії та з технічних причин залишаються знеструмленими 384 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях.

Через обстріли є пошкодження мереж на Донеччині та Одещині.

Також через негоду були відключення у 75 населених пунктах у 5 областях України – Закарпатській, Житомирській, Київській, Черкаській та Сумській областях. В окремих районах відновлення живлення ще триває.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *