Споживання електрики прогнозується вищим, сьогодні імпорт з двох країн – Укренерго

Споживання електрики прогнозується вищим, сьогодні імпорт з двох країн - Укренерго

КИЇВ. 24 липня. УНН. На вихідних споживання було значно нижчим, ніж у робочі дні. Зранку в Одесі застосовуються тимчасові аварійні відключення. Через бойові дії та з інших причин знеструмленими загалом залишаються 397 населених пунктів, повідомили в НЕК “Укренерго” у понеділок, пише УНН.

Деталі

Сьогодні зранку у деяких районах Одеси диспетчерський центр «Укренерго» спільно з обленерго вимушено застосував тимчасові аварійні відключення внаслідок технічного збою у магістральних мережах регіону. Обмеження споживання ще триває. Причини збою встановлюються. 

“Споживання у суботу та неділю було нижчим, ніж у робочі дні, що характерно для вихідних днів. Зниженню споживання також сприяло зменшення температури повітря”, – вказали в НЕК.

Однак, максимум споживання все ще припадає на вечірні години, а тоді сонячні електростанції вже не працюють, і енергосистемі необхідно залучати теплові та гідроелектростанції, кількість яких обмежена після масованих ударів росіян і на тлі ремонтів, вказали в Укренерго.

Сьогодні у робочий день прогнозується збільшення споживання порівняно з вихідними. “Тому, зважаючи на обмежені можливості енергосистеми покривати значне споживання, необхідно економно користуватися електроенергією, особливо у вечірні години”, – закликали у компанії до ощадливого споживання електроенергії, особливо ввечері з 16:00 до 23:00.

Також повідомляється, що сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини у вечірні дефіцитні години з 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також вночі з 23 до 24:00 з Молдови до 6 МВт. Експорт відсутній.

Через бойові дії та з технічних причин залишаються знеструмленими 397 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Через обстріли є пошкодження мереж на Донеччині, Сумщині, Запоріжжі, Харківщині.

Нагадаємо

На Одещині сталась аварія на електрообладнанні.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *