Шольц підкреслив, що фінансова підтримка України залежить від впровадження реформ

Шольц підкреслив, що фінансова підтримка України залежить від впровадження реформ

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Фінансова підтримка України з боку Європейського Союзу має стати на стійку основу вже до кінця року, але буде пов’язана з виконанням важливих реформ. Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав під час виступу на шостому німецько-українському економічному форумі, передає УНН.

Цитата

“До кінця року мають бути конкретні рішення для забезпечення стабільної підтримки України на наступні роки. На європейському рівні має бути створений окремий фонд для України, який би об’єднував гранти та кредити, а також координував приватні та державні інвестиції. Керівним принципом має стати план, розроблений Україною та узгоджений з ЄС та іншими країнами. Фінансова підтримка при цьому буде пов’язана з виконанням важливих кроків реформ”, — сказав Шольц.

Деталі

Коментуючи дебати щодо вступу України до ЄС, він зазначив, що темпи процесу вступу залежатимуть від реформ в Україні, які також сприятимуть подальшому покращенню інвестиційного клімату. Він пообіцяв, що Німеччина буде підтримувати Україну на шляху до ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестиції в Україну – це не благодійність, а внесок в економіку майбутнього: Шмигаль на форумі з представниками німецького бізнесу

Цитата

“Кожен, хто інвестує в Україну зараз, інвестує в майбутню державу-члена ЄС, яка буде частиною нашого правового порядку і нашого внутрішнього ринку”, — додав Шольц, якого цитує The Guardian.

Додамо

За підрахунками канцлера Шольца, понад 2 000 німецьких компаній вже працюють в Україні, незважаючи на війну, а 35 000 співробітників працюють на підприємствах німецької автомобільної промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна очікує від Німеччини “зимового пакету” допомоги на 1,4 млрд євро — прем’єр

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *