Румунія заявила, що пропустить до 30 суден з українських портів на Дунаї до п’ятниці

Румунія заявила, що пропустить до 30 суден з українських портів на Дунаї до п'ятниці

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Румунія упродовж двох днів розмитнить до 30 завантажених суден, які очікують на вхід в країну з українських портів на річці Дунай. Це свідчить, що експорт зерна не припинився, попри напад росії на порти в Одеській області, пише УНН з посиланням Reuters.

Цитата

“Ми намагаємося впоратися якомога краще, щоб зменшити навігаційні затори на Дунаї. Ми пропустимо близько 30 кораблів за два дні – принаймні 12 суден сьогодні, якщо не 14, а решту завтра”, – повідомив директор з навігації агентства управління Дунаєм Румунії Флорін Узумтома.

Деталі

Узумтома також розповів, що у травні та червні адміністрація дозволила пропустити рекордно велику кількість суден, що йшли з портів України – 477 суден за один місяць.

“Травень і червень були піковими, і ми очікуємо, що серпень стане таким, незважаючи ні на що”, – сказав він.

Як пише видання, до того, як росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи у липні цього року, на порти Дунаю припадало близько чверті українського експорту зерна. Зерно завантажується на баржі, доставляється вниз по річці через територіальні води Румунії, яка є членом НАТО, і далі з румунського чорноморського порту Констанца. Дані відстеження комерційних суден показують, що річка та її гирло скупчені судами, які намагаються дістатися до українських портів і вийти з них.

Нагадаємо

У ніч на 2 серпня росія атакувала об’єкти портової та промислової інфраструктури Дунаю. Внаслідок обстрілу пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

Після нічної атаки армії рф на портову інфраструктуру Дунаю зросли світові ціни на продовольство.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *