росія не може отримати долари навіть за продаж нафти – радник президента з економічних питань

нафти – радник президента з економічних питань” />

КИЇВ.20 серпня. УНН. Головна проблема росії у тому, що вона не отримує долари навіть за продаж нафти, тому курс рубля падає, а економіка рф слабшає. Про це в ефірі телемарафону розповів радник президента України з економічних питань Олег Устенко, передає УНН.

Цитата

“За нафту, яку росія продає через тіньовий флот Індії чи Китаю, вони отримують рупії чи юані. І що ти можеш зробити з рупіями чи з юанями, коли 40 мільярдів доларів зависло з боку російських продавців на території Індії в рупіях. Їм говорять: беріть рупії і купляйте в нас, що хочете купити. Це точно не те, щоб вони (росія – ред.) хотіли і валютний запас для них закінчений”, – пояснив радник Президента з економічних питань Олег Устенко.

Деталі

Устенко уточнив, що золотовалютний запас росії, який у них є, не буде поповнюватися. Тому росія має суттєві проблеми щодо надходження експортних доларів. До того ж всі розуміють, що зараз не потрібно заводити валюту на територію росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряди України та Румунії обговорили конфіскацію російських активів – Шмигаль

Контекст 

Цьогоріч курс рубля знизився приблизно на 20% до долара США.

Reuters повідомляло, що для експорту зерна, нафти та нафтопродуктів, росія змушена дедалі більше покладатися на “тіньовий флот”. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *