Рішення по обліковій ставці ухвалено не без дискусій – голова НБУ

Рішення по обліковій ставці ухвалено не без дискусій - голова НБУ

КИЇВ. 27 липня. УНН. Рішення НБУ про зниження облікової ставки з 25% до 22%, прийняте Комітетом з монетарної політики викликало багато дискусій серед членів комітет, як ці дискусії вплинули на хід роботи це під час брифінгу розповів голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє УНН.

Цитата 

“Цього разу дискусія (щодо зміни ставки – ред.) у комітеті була досить конструктивною. Ми всі відзначили ефективну роботу і результат, який ми досягли тих заходів, які були названі в попередніх рішеннях комітету. Наша політика працює, вона повинна працювати та надалі, вона повинна дозволити сформувати передумови. Через це дискусія (щодо зміни ставки – ред.) точилася навіть не стільки над тим, що робити, а над тим, коли (змінювати ставку – ред.)”, – повідомив Пишний. 

Нагадаємо 

Національний банк України у четвер повідомив, що правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку з 25% до 22%, уперше з червня минулого року.  

Також Національний банк України покращив свій прогноз щодо зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 2023 рік до 2,9%. У квітні початковий прогноз передбачав зростання на 2,0%.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *