Ринок землі: за два роки уклали понад 85 тис. угод, торкнулося 1% підмораторних раніше земель

Ринок землі: за два роки уклали понад 85 тис. угод, торкнулося 1% підмораторних раніше земель

КИЇВ. 4 липня. УНН. З 1 липня 2021 року по 1 липня 2023 року в Україні уклали 85 247 угоди на ринку землі, які охоплюють площу у 275 157 гектарів. Тобто за два роки існування землі в обігу було продано, куплено всього 1% від підмораторних раніше земель. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час пресконференції у вівторок, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми бачимо кількість угод на сьогодні – 85 247. Це з 1 липня 2021 року по 1 липня 2023 року. Це понад 85 тис. українців, які змогли розпорядитися своєю власністю, які чекали, або хотіли продати, чи передати, й змогли дійсно вільно розпорядитися власністю яка їм належить на законних правах», – розповів Башлик.

За його словами, 275 157 гектарів земель за час існування ринку землі “було укладено, продано, або перепродано”.

«Ця цифра розвінчує міф, що у нас всі, усі одразу продадуть, ми залишимося взагалі без землі. Так співпало, насправді, що кількість підмораторної землі становила 27,5 млн гектарів. У нас на сьогодні за два роки існування землі в обігу було продано, куплено всього 1% від цих земель, колишніх підмораторних», – сказав Башлик.

Доповнення

1 липня 2021 року міністр аграрної політики та продовольства України оголосив старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

За два роки з моменту запуску ринку землі вартість гектару зросла на 20%.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *