путін розпочав зустріч з Ердоганом у сочі: запевнив у “відкритості” щодо “зернової угоди”

путін розпочав зустріч з Ердоганом у сочі: запевнив у "відкритості" щодо "зернової угоди"

Джерело: IHA Photo

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Переговори президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і російського диктатора володимира путіна у російському місті Сочі стартували. путін на зустрічі заявив, що росія відкрита для переговорів щодо “зернової угоди”, повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Деталі

“Знаю, що ви маєте намір порушити питання про “зернову угоду”. Ми відкриті для переговорів з цього питання”, – сказав путін під час переговорів із президентом Туреччини.

Він зазначив, що під час зустрічі також обговорюватимуться питання, названі ним як “пов’язані з українською кризою”.

Ердоган заявив, у перекладі росЗМІ, що “весь світ спрямував погляд на зернову угоду, що вийде, який буде результат, у всіх є очікування”. “Я вважаю і вірю, що після наших контактів і в ході нашої пресконференції світу ми дамо необхідний меседж”, – цитують Ердогана росЗМІ. 

Доповнення

Як повідомляла турецька сторона, найважливішим пунктом порядку денного переговорів лідерів Туреччини та росії стане угода про Чорноморський зерновий коридор, з якого москва вийшла 17 липня.

Сторони також обговорять останні події в російсько-українській війні, стан двосторонніх турецько-російських відносин, включно зі співробітництвом у сфері енергетики, торгівлі, економіки та туризму.

Як повідомило турецьке видання Milliyet, на переговорах Ердогана і путіна в російському місті сочі 4 вересня буде чотири головні теми, зокрема, Ердоган запропонує себе як посередника в переговорах рф і України.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *