Пшениця досягла в ціні п’ятимісячного максимуму після атаки рф на порт

Пшениця досягла в ціні п'ятимісячного максимуму після атаки рф на порт

КИЇВ. 25 липня. УНН. Пшениця піднялася в ціні до найвищого рівня за п’ять місяців після того, як росія атакувала порт на річці Дунай в Україні, активізувавши зусилля, спрямовані на виведення з ладу життєво важливого експортного маршруту українського зерна на світові ринки, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Ф’ючерси на пшеницю зросли на 2,6% у Чикаго до 7,7725 долара за бушель, найвищого рівня з 21 лютого. Ф’ючерси підскочили до біржового ліміту напередодні. Кукурудза з постачанням у грудні подорожчала на 0,7%.

Атака рф в понеділок на дунайський порт сталася приблизно через тиждень після того, як москва розірвала угоду, яка дозволяла Україні експорт зерна Чорним морем, а згодом атакувала порти Одещини.

Як сказав старший аналітик Rabobank Group із сировинних товарів Майкл Магдовіц, виведення з ладу експортних потужностей найбільше вплине на пшеницю, за нею слідує кукурудза.

Магдовіц додав, що рослинні олії, як і раніше, можна перевозити на вантажівках і поїздах, але експорт зерна таким чином менш рентабельний.

Доповнення

Російські окупанти у ніч на 24 липня вчергове атакували Одеську область. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що під ударом опинилася портова інфраструктура.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *