Понад 3 млрд грн виділено з державного бюджету на відновлення зруйнованих росією медзакладів

Понад 3 млрд грн виділено з державного бюджету на відновлення зруйнованих росією медзакладів

Наслідки ворожого обстрілу лікарні в Херсоні 1 серпня

КИЇВ. 22 серпня. УНН. 3,29 млрд гривень виділено з державного бюджету на відновлення зруйнованих росією медзакладів. Кошти будуть спрямовані на відновлення 55 медичних закладів в 13 областях. Загалом очікувана вартість відбудови та відновлення зруйнованого, за оцінками міжнародних партнерів, становить 16,4 мільярда доларів, передає УНН з посиланням на МОЗ.

Деталі

Наразі в рамках програми з відновлення України та Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділені кошти в сумі 3,29 млрд грн на відновлення 55 медичних закладів в 13 областях: Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська.

При цьому з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено 1,6 млрд грн на реконструкцію 24 обʼєктів медичних закладів у 9 областях: Житомирська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська.

Ще 1,7 млрд грн фінансування передбачено в межах програми з відновлення України. Йдеться про 31 обʼєкт медзакладів у 9 областях України: Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Сумська, Чернігівська.

Незабаром очікується рішення щодо 23 об’єктів, відновлення яких відбуватиметься коштом Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (субвенція з державного у місцевий бюджет).

Від початку повномасштабної війни внаслідок терористичних атак рф завдано шкоди 1598 об’єктам у 639 медичних закладах. Частина з них повністю зруйновані, частині завдано різні види пошкоджень (вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо). При цьому 358 об’єктів вже вдалося повністю відновити, ще 426 – частково. Загалом очікувана вартість відбудови та відновлення зруйнованого, за оцінками міжнародних партнерів, становить 16,4 мільярда доларів.

“Перед нами – завдання не просто відбудувати зруйноване, а відбудувати краще, ніж було. Обовʼязково беручи до уваги функціонал кожного медичного закладу відповідно до його ролі у спроможній мережі”, – зазначає Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Зазначається, що це дозволить найбільш ефективно розподіляти обмежений фінансовий ресурс заради досягнення максимального результату – забезпечення якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги для українських пацієнтів.

На відбудову медичної інфраструктури спрямовуються кошти з різних джерел: це і державний бюджет, і допомога міжнародних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розширили мережу медзакладів для трансплантацій і внесли зміни у тариф

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *