Підвищення тарифів на воду: як в середньому зросте сума в платіжках

Підвищення тарифів на воду: як в середньому зросте сума в платіжках

КИЇВ. 30 червня. УНН. Рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення з 1 липня цього року торкнеться 34 водоканалів. У середньому рівень підвищення тарифів становитиме 32%, проте він буде залежати від регіону, повідомили у п’ятницю у регуляторі, передає УНН.

Деталі

“Найвищий рівень тарифів у тих водоканалів, які мають невисокі обсяги реалізації послуг, високу частку реагентів у тарифах, велику протяжність мереж, а також використовують покупну воду та/або очищають стічні води в інших ліцензіатів (наприклад, КП “Вінницяоблводоканал”, КП “Павлоградське ВУВКГ”, КП “Дрогобичводоканал” ДМР Львівської області, ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, КП “Житомирводоканал”, КП “Новомосковськ водоканал”, АТ “Українська залізниця”)”, – повідомили у НКРЕКП.

Як зазначається, “з метою пом’якшення соціальної напруги” для деяких підприємств, які спостерігають найбільше зростання тарифів, буде застосовано поетапне підвищення цін на водопостачання та водовідведення. Перший етап підвищення триватиме з 1 липня до 31 серпня, а другий етап розпочнеться з 1 вересня.

Цитата

“У середньому сума в платіжках за водоспоживання домогосподарством (2-3 особи) зросте на 62 грн/міс (з ПДВ). Тобто, до підвищення вона орієнтовно становила 194 грн/міс (при діючому тарифі – 29,78 грн/м3), після підвищення сягатиме 256 грн/міс (за плановим тарифом – 39,37 грн/м3)”, – ідеться у повідомленні.

Зауважується, що тарифи на водоспоживання в містах, які серйозно постраждали внаслідок бойових дій, залишаються незмінними. Серед таких міст Харків, Миколаїв і Херсон.

Нагадаємо

В Україні підвищили тарифи на воду.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *