Підсумки цифровізації будівництва: 10 млрд гривень економії за рік – Федоров

Підсумки цифровізації будівництва: 10 млрд гривень економії за рік - Федоров

КИЇВ. 6 липня. УНН. Автоматизація процесів у сфері будівництва нівелювала корупційну складову заощадивши державі 10 млрд гривень тільки за 2021 рік. Повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі

Запуск електронної системи будівництва — показовий кейс, як потрібно трансформувати кожну сферу, де є корупція. Повний реінжиніринг процесів, створення IT-системи, зміна законодавства та максимальна автоматизація, яка усуває людський чинник. Адже комп’ютеру неможливо дати хабаря, зазначив Федоров

Цитата

“Е-система і цифровізація дали 1,5 млрд гривень антикорупційного ефекту та майже 10 млрд гривень економії лише за 2021 рік. Ці гроші залишилися в людей, а не осіли в кишенях чиновників”, – повідомив міністр.

Понад 100 тисяч разів українці скористалися будівельними послугами через портал Дія. Ми провели опитування серед користувачів. 74% повністю задоволені будівельними послугами. А 77% вважають, що електронні сервіси сприяють боротьбі з корупцією.

Звичайно, не буває антикорупційної реформи, яка легко реалізується та не має спротиву. Але продовжувати цифровізацію будівельної сфери дуже важливо. Сьогодні сотні тисяч людей втратили житло і будують нове, щоб почати все з нуля. Їм особливо потрібні чесні та прозорі послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Держстат як IT-компанія”: Федоров показав новий портал статистики

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *