Перше судно з українським зерном прибуло у Туреччину по “гуманітарному коридору”. Reuters показав відео

Reuters показав відео” style=”width: 426px; height: 320px” />

Джерело: Відео: Reuters

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У турецький порт в Стамбулі прибуло перше судно з українським зерном відправлене по “гуманітарному коридору”. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Вантажне судно “Resilient Africa”, завантажене трьома тисячами тонн зерна з України, прибуло до турецької протоки Босфор у четвер. Це перший корабель, який зайшов у Чорне море та вийшов з нього за допомогою тимчасового “гуманітарного коридору”.

Судно вийшло з українського порту Чорноморськ на початку цього тижня.

Нагадаємо

Минулого місяця Україна оголосила про “гуманітарний коридор”, аби випустити кораблі, що прямують до африканських та азійських ринків, і щоб обійти фактичну блокаду росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дунайські порти залучать до надання гумдопомоги у вигляді пшениці та кукурудзи країнам Африки й Азії — Шмигаль

Адже після виходу рф із “зернової угоди” держава-агресор атакувала портову зернову інфраструктуру з метою припинити доступ українського продовольства на світові ринки. Світові лідери, в тому числі країни Африки, закликали росію припинити шантаж продовольством та не перешкоджати українському агроекспорту.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *