Перед рішенням про транш: Рада підтримала законопроект на виконання двох маяків з програми МВФ

Перед рішенням про транш: Рада підтримала законопроект на виконання двох маяків з програми МВФ

КИЇВ. 29 червня. УНН. Верховна Рада у четвер ухвалила за основу законопроект №9346-1д, який є виконанням одразу двох “структурних маяків” з програми МВФ. Рішення провели через парламент перед засіданням правління Фонду щодо України сьогодні ввечері, зауважив народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Цитата

“Рада ухвалила за основу №9346-1д про внесення змін до Бюджетний кодекс щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості. Прийняття закону – це виконання одразу двох “структурних маячків” з програми МВФ”, – написав Железняк у Telegram.

З його слів, у першому читанні нардепи віддали 233 голоси “за”.

Новації законопроекту:

  • внесення змін до закону про державний бюджет може розглядатися у Верховній Раді лише у разі наявності позитивного висновку Міністерства фінансів
  • відновлення передбачених статтею 52 Бюджетного кодексу умов внесення змін до закону про державний бюджет, залишивши лише в умовах воєнного стану необмежене право на перегляд видатків сектору безпеки і оборони,
  • відновлення з 1 січня 2024 року середньострокове бюджетне планування (ухвалення Бюджетної декларації)
  • відновлення у 2023 році розробку Стратегії управління державним боргом,
  • передбачити, що у 2023-2028 роках граничний обсяг державних гарантій, які надаються за рішеннями Кабінету міністрів, не може перевищувати 3% планових доходів загального фонду державного бюджету, а граничний обсяг державних гарантій, які надаються на підставі міжнародних договорів, визначатиметься законом про державний бюджет.

“Непогана новина перед засіданням правління МВФ по Україні сьогодні ввечері”, – зауважив Железняк.

Нагадаємо

Україна очікує отримати рішення про черговий транш від МВФ, це стане остаточно відомо після засідання правління установи, яке відбудеться 29 червня у Вашингтоні, правління планує переглянути українську програму розширеного фінансування.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *