Новим гендиректором Укроборонпрому став Герман Сметанін

Новим гендиректором Укроборонпрому став Герман Сметанін

КИЇВ. 28 червня. УНН. Новим генеральним директором «Укроборонпрому» призначено Германа Сметаніна, повідомили у Мінстратегпромі у середу, пише УНН.

Цитата

“Рішенням Кабінету міністрів України призначено нового керівника акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на дану посаду. Розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Герман Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва зброї та військової техніки, вказали у Мінстратегпромі.

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат усе, що мав ДК «Укроборонпром», зазначили у міністерстві.

Коментар міністра

За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, зміна керівництва найбільшого державного підприємства у галузі ОПК є одним із перших суттєвих кроків до реформування концерну.

«Перед новопризначеним гендиректором стоять три основні задачі: наростити потужність виробництва української зброї та боєприпасів, побудувати ефективну антикорупційну інфраструктуру, по-справжньому реформувати «Укроборонпром». Це важливі кроки для втілення «залізних змін» у сфері вітчизняного оборонного виробництва. Разом нам вдасться посилити ОПК, суттєво наростити обсяги та темпи виробництва і, як результат, зробити його локомотивом відновлення економіки країни», – коментує міністр.

Доповнення

Сметанін очолював Харківський завод ім. Малишева, щодо якого, згідно з даними з відкритих джерел, відкрито справу про банкрутство.

21 березня 2023 року Кабмін утворив акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» шляхом перетворення держконцерну «Укроборонпром».

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *