Нобелівську премію з економіки присудили за дослідження щодо жінок на ринку праці

Нобелівську премію з економіки присудили за дослідження щодо жінок на ринку праці

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Нобелівську премію з економіки цього року отримала американська професор Клаудія Голдін, повідомили організатори у понеділок, пише УНН.

Цитата

“Шведська королівська академія наук вирішила присудити премію Банку Швеції (Sveriges Riksbank) у галузі економічних наук пам’яті Альфреда Нобеля 2023 року Клаудії Голдін «за поліпшення нашого розуміння, що відбувається на жіночому ринку праці»”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як вказано, лауреат премії з економічних наук 2023 року Клаудія Голдін представила перший вичерпний звіт про заробіток жінок та їхню участь на ринку праці за століття. Її дослідження розкриває причини змін і основні джерела гендерного розриву, що залишився.

Голдін переглянула архіви та зібрала дані за понад 200 років, що дозволило їй продемонструвати, як і чому змінилися гендерні відмінності в доходах і рівнях зайнятості.

Нагадаємо

Лауреатами Нобелівської премії з економіки у 2022 році стали американці: професор Бен Бернанке з Інституту Брукінгса, Дуглас Даймонд з Чиказького університету і Філіп Дюбвіг з Університету Сент-Люїса.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *