Негода знеструмила 110 населених пунктів у чотирьох областях, дефіциту електрики немає – Міненерго

Негода знеструмила 110 населених пунктів у чотирьох областях, дефіциту електрики немає - Міненерго

КИЇВ. 18 липня. УНН. Через негоду знеструмлені 110 населених пунктів у 4 областях, дефіцит в енергосистемі відсутній, повідомили у вівторок у Міненерго, пише УНН.

Знеструмлення

Як вказано, внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, у 5 областях зафіксовано пошкодження ліній електропередачі. Наразі залишаються знеструмленими 110 населених пунктів у Львівській, Закарпатській, Рівненській та Івано-Франківській областях. Більшість із них – на Львівщині та Закарпатті. Тривають відновлювальні роботи.

Також учора знеструмлювалися 36 населених пунктів у Волинській області, наразі всіх заживлено.

Через технологічні порушення знеструмлювалася частина споживачів у Дніпропетровській та Волинській областях.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Через обстріли знеструмлювалися 33 населених пункти у Донецькій області. Залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях.

Генерація

Ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної – триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає, вказали у Міненерго.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів.

На Запорізькій АЕС фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,42 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказали у міністерстві.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *