НБУ побачив стійкість економіки до нових викликів війни: цього року покращив прогноз зростання ВВП до 2,9%

НБУ побачив стійкість економіки до нових викликів війни: цього року покращив прогноз зростання ВВП до 2,9%

КИЇВ. 27 липня. УНН. Національний банк України покращив свій прогноз щодо зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 2023 рік до 2,9%. У квітні початковий прогноз передбачав зростання на 2,0%. Про це під час брифінгу розповів голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє УНН.

Деталі

“Економіка демонструє стійкість до нових викликів війни і цього року зросте на 2,9%”, – зазначили у НБУ.

Економіка, як вказано, пожвавилась у другому кварталі, як у виробничих, так і у секторах послуг. “Ураховуючи це, НБУ помірно підвищив прогноз зростання реального ВВП у 2023 році – з 2,0% до 2,9%”, – повідомили у НБУ.

Надалі економічне зростання має пришвидшитись, враховуючи прогноз НБУ про зниження безпекових ризиків до середини наступного року.

«Експорт відновлюватиметься активніше після налагодження морської логістики та припинення обстрілів інфраструктури. Поступове повернення мігрантів сприятиме пожвавленню споживчого попиту, а інвестиції суттєво зростуть на етапі відбудови країни. Вагому роль у стимулюванні економіки і надалі відіграватиме м’яка фіскальна політика – дефіцит бюджету залишатиметься значним через потреби в підтримці обороноздатності та економічного відновлення», – заявив Андрій Пишний.

“З огляду на це НБУ прогнозує зростання реального ВВП у 2024 році на 3,5%, а у 2025 році – на 6,8%”, – вказали у НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ поліпшив прогноз інфляції: зростання цін сповільнюватиметься

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *