Наразі похватилися немає чим, але невдовзі ЄС сам буде просити – нардеп про відновлення агроекспорту до Європи

Європи” />

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Україні немає чим похвалитися у питанні відновлення агроекспорту до Європейського Союзу, але невдовзі країни ЄС самостійно будуть просити про експорт продукції українських аграріїв. Таку думку під час брифінгу озвучив народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, передає УНН.

За його словами, наразі й Офіс Президента, і парламентарі, і український уряд працюють над тим, аби відновити експорт продукції українського АПК до країн ЄС.

Цитата

«На жаль, сьогодні чимось похватилися немає. Тому сьогодні головне – зібрати врожай, щоб він лежав на складі», – зазначив нардеп.

На його думку, уже через кілька місяців ситуація може змінитися. На підтримку своєї думки нардеп зазначив, що наразі такі країни, як Франція, Іспанія та Португалія не мають прогнозованих показників, оскільки через погодні умови у цих країнах вже є значні втрати врожаю. При цьому у згаданих країнах, нагадав Дмитро Соломчук, розвинені всі тваринницькі комплекси, і тому, наприклад, цій галузі буде потрібна велика кількість кормів.

«Думаю, десь у листопаді всі країни самі будуть просити, щоб ми експортували нашу пшеницю й кукурудзу», – підкреслив член комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Наразі, на його думку, деякі країни – сусіди України використовують питання українського агроекспорту як «політичне питання» напередодні виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіки в цьому рішенні мало, є політика – голова УКАБ про блокування Польщею українського агроекспорту

«Скінчяться вибори – побачимо. Як на мене, вони повідкривають коридори. В іншому випадку продукція на їхніх полицях подорожчає на 30-40%, тому що у них немає власного врожаю й немає дешевих кормів для власного тваринницького комплексу. Це здорожчання м’яса, курятини, ковбас, сосисок – всього, що вони люблять», – резюмував парламентар.

Нагадаємо

Члени громадської спілки “Всеукраїнський аграрний форум” раніше звернулися з листом до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у якому просять вжити заходів щодо повноцінного відновлення постачання української сільськогосподарської продукції, передусім на ринки ЄС.

Своєю чергою бізнес-структури Польщі заявили про зацікавленність в постачанні українського продовольства та не приймають односторонніх рішень свого уряду, повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *