“Нам потрібно допомогти Україні”: Польща обмірковує будівництво портів для експорту зерна

"Нам потрібно допомогти Україні": Польща обмірковує будівництво портів для експорту зерна

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Польща закликала Європейський Союз допомогти збільшити пропускну спроможність портів, щоб дозволити наростити постачання українського зерна через Балтійське море, наполягаючи при цьому, що вона збереже заборону продажу врожаю свого сусіда, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

За словами міністра сільського господарства Польщі Роберта Телюса, експорт зерна з України через польські порти у червні зріс до 260 тисяч тонн. Це вдвічі більше, ніж на початку цього року, і ймовірно збільшиться, оскільки вихід рф з “зернової угоди” змушує Україну шукати альтернативні маршрути.

“Нам потрібно допомогти Україні, і ми це розуміємо, – сказав Телюс в інтерв’ю у Варшаві. – Ми думаємо про будівництво портів виключно для перевезення зерна, так званих агропортів”.

Польща вже веде переговори із сусідньою Литвою про перенесення фітосанітарного контролю зі свого кордону до литовських портів, щоб прискорити транзит українського зерна, пише видання. Хоча термінали в Балтійському морі є альтернативою, “основна частина вантажів все одно проходитиме через південні порти”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд ухвалив рішення для збільшення обсягів вантажопереробки портів Дунайського регіону

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *