Нафтогаз подав до суду в США для стягнення 5 млрд дол. з рф за активи в Криму

Нафтогаз подав до суду в США для стягнення 5 млрд дол. з рф за активи в Криму

КИЇВ. 23 червня. УНН. Нафтогаз звернувся до суду США для стягнення 5 млрд дол. з росії на виконання рішення арбітражу в Гаазі щодо втрачених активів у Криму, повідомили у п’ятницю у компанії, пише УНН.

Цитата

“НАК “Нафтогаз України” та ще п’ять компаній Групи Нафтогаз подали клопотання до Окружного суду США Округу Колумбія про підтвердження рішення Арбітражного трибуналу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, яке зобов’язало росію сплатити 5 млрд дол. (включно з відсотками) компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу в Криму”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

У компанії пояснили, що таке клопотання стало можливим у зв’язку із тим, що арбітражні рішення можна виконувати через механізм примусового виконання відповідно до Нью-Йоркської конвенції 1958 року.

Як зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов, робота над стягненням коштів триває “у Сполучених Штатах та інших цільових юрисдикціях”.

Як повідомляється, відсотки, передбачені за несплату коштів відповідно до арбітражного рішення, продовжують нараховуватись до повної виплати компенсації за рішенням суду.

Доповнення

12 квітня 2023 року Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав росію сплатити 5 млрд дол. компенсації за збитки, завдані захопленням активів компаній Групи Нафтогаз в АР Крим у 2014 році.

Арбітражне рішення було винесено після слухань щодо визначення суми компенсації, які завершилися в березні 2022 року на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *