На Закарпатті видобули першу сіль з нового родовища: її передали Зеленському

На Закарпатті видобули першу сіль з нового родовища: її передали Зеленському

КИЇВ. 3 серпня. УНН. У Закарпатській області видобули першу сіль у межах розробки нового соляного родовища, що може на 100% забезпечити Україну технічною і кухонною сіллю, повідомив у четвер голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, додавши, що першу добуту тут сіль передали Президенту Володимиру Зеленському, пише УНН.

Нове родовище на Закарпатті розробили після того, як через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство “Артемсіль”, яке забезпечувало основні потреби країни.

Цитата

“Під час координаційної наради щодо економічної, соціальної та безпекової ситуації в Закарпатській області під керівництвом Президента Володимира Зеленського передав Главі держави першу сіль, добуту в межах розробки Тереблянського соляного родовища, що на Тячівщині”, – написав Микита у Telegram.

Деталі

Посадовець наголосив, що ця подія має колосальне значення для продовольчої безпеки країни.

“Родовище на Закарпатті зможе на 100% забезпечити Україну технічною і кухонною сіллю, яка в найближчій перспективі буде поставлена для утримання доріг у зимовий період та для закриття потреб населення”, – зауважив голова ОВА.

Доповнення

Торік повідомлялося, що Закарпаття допоможе покрити дефіцит солі – у регіоні виявили масштабне родовище.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *