На складах ТЕС накопичено на 100 тисяч тонн вугілля менше від плану – Міненерго

На складах ТЕС накопичено на 100 тисяч тонн вугілля менше від плану - Міненерго

КИЇВ. 4 серпня. УНН. На складах теплових електростанцій та теплоелектроцентралей накопичено 1,4 мільйона тонн вугілля, що на 100 тисяч менше, ніж затверджено у плані – 1,5 мільйона тонн. Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг повідомив перший заступник Міністра енергетики Юрій Власенко, передає УНН.

Цитата

“Станом на сьогодні у нас на складах теплових електростанцій і централей 1,4 мільйона тонн, при тому, що ми затвердили відповідний план-графік накопичень, які довели до компаній, і він має бути десь 1,5 мільйона тонн. У нас відставання на 100 тисяч тонн, але це пов’язано з тим, що в липні суттєво працювала теплова генерація, і було спрацювання вугілля”, – сказав Власенко.

Деталі

Перший заступник висловив сподівання, що відповідний графік вдасться надолужити, оскільки міністерство наразі співпрацює із тепловими електростанціями у питанні можливості використання мазуту замість вугілля і газу. Власенко зазначив, що це сприятиме заощадженню вугілля.

Крім цього він зазначив, що ремонтна кампанія на електростанціях проходить із дотриманням графіка. Водночас Власенко поінформував, що видобуток вугілля державними шахтами у цьому році порівняно з 2022-им знизився. Заступник підкреслив, що це пов’язано з тим, що десять шахт перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 25 липня повідомив, що Україна закачала у сховища 11,7 млрд куб. м газу, що майже 80% від потреби у блакитному паливі на опалювальний сезон. На складах також зберігається 1,5 мільйона тонн вугілля.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *