На Київщині є знеструмлення, але дефіциту електрики немає – Міненерго

На Київщині є знеструмлення, але дефіциту електрики немає - Міненерго

КИЇВ. 23 червня. УНН. Напередодні сталися аварії на високовольтних лініях у двох областях, у Київській області через технологічні порушення на лінії без світла залишаються 1,3 тис. абонентів. На сьогодні генерація повністю покриває потреби споживачів, повідомили у п’ятницю у Міненерго, пише УНН.

Стан мереж

Учора сталася аварійна ситуація на лінії 330 кВ оператора системи електропередачі в Рівненській і Волинській областях. Зафіксовано тимчасове знеструмлення лінії. Причини уточнюються.

Генерація

“Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає”, – ідеться у повідомленні.

Наслідки обстрілів

Уночі ворог завдав чергового ракетного удару по території України. Пошкоджень об’єктів енергетичної інфраструктури не зафіксовано.

Ситуація в регіонах

Через технологічні порушення вимикалася лінія електропередачі в Чернівецькій області, внаслідок чого тимчасово знеструмлювалися майже 5 тис. споживачів.

У Київській області також через технологічні порушення вимикалася лінія електропередачі, без світла залишаються 1,3 тис. абонентів.

Крім того, через технологічні порушення відключалася лінії електропередачі операторів системи розподілу електроенергії у Тернопільській та Житомирській областях. Споживачі не знеструмлювалися.

У Донецькій області через обстріли знеструмлювався 31 населений пункт, у Запорізькій області – 18 населених пунктів. Також через попередні обстріли знеструмлено частину споживачів у Харківській, Херсонській, Сумській та Чернігівській областях.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

У Херсоні залишаються без світла 13,6 тис. споживачів, у деокупованій частині області – 1 населений пункт.

На ЗАЕС фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Станом на 06:00 він становить 16,60 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Експорт/імпорт

Імпорт і експорт електроенергії минулої доби не відбувався.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *