Місцеві бюджети мають достатньо грошей, аби не підвищувати тарифи на воду – Шмигаль

Місцеві бюджети мають достатньо грошей, аби не підвищувати тарифи на воду - Шмигаль

КИЇВ. 5 липня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що на сьогодні залишки місцевих бюджетів складають понад 150 мільярдів гривень, що дозволяє фінансово підтримати комунальні підприємства, які постачають питну воду, та не підвищувати тарифи для громадян. Про це він заявив у ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

“Тариф зростав більше, ніж на 32%. Важливо, що місцеві бюджети при цьому на сьогодні накопичили понад 150 мільярдів гривень на своїх рахунках. Фактично, ми говоримо про те, що місцеві бюджети окремих громад мають сьогодні можливості забезпечувати комунальні підприємства, які постачають питну воду, додатковим фінансуванням і не підіймати тариф для людей”, – сказав прем’єр.

Деталі

За його словами, залишки на рахунках місцевих бюджетів складають понад 150 мільярдів гривень. За допомогою цих коштів громади мають змогу допомогти своїм комунальним підприємствам.

Відповідаючи на повідомлення водоканалів, що їх збитки становлять 3,4 мільярда гривень і через підвищення тарифів на світло їх фінансова спроможність може погіршитися, Шмигаль зауважив, що тарифи на постачання електроенергії для цих підприємств не підіймався. Прем’єр також зазначив, що було знайдено компроміс – розв’язати проблему з водоканалами мають місцеві бюджети, щоб “не накладати на людей додатковий тягар.

У відповідь на запитання журналістки, чи варто найближчим часом очікувати повідомлень від НКРЕКП про підвищення тарифів, Шмигаль повідомив: “НКРЕКП – незалежний від уряду орган. Але під час війни ми маємо діяти як єдина команда. Я переконаний, що в майбутньому ми будемо узгоджувати усі рішення, будемо правильно наперед комунікувати з суспільством, щоб люди були готовими для цього. Будемо шукати механізми, як скомпенсувати – через субсидійні механізми, через місцеві бюджети. Є достатньо механізмів”.

Нагадаємо

НКРЕКП скасувала підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення, що мало запрацювати з 1 липня. Згідно з ним, тарифи на послуги 34 водоканалів мали зрости в середньому на 32%.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *