Марченко про Бюджет-2024: “На сектор безпеки і оборони ми маємо передбачити достатньо видатків”

Марченко про Бюджет-2024: "На сектор безпеки і оборони ми маємо передбачити достатньо видатків"

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Витрати на сектор безпеки та оборони Україна закриває самостійно. У державному бюджеті на наступний рік видатки на оборону будуть не меншими, ніж в цьому році. В цьому запевнив у четвер міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«Ситуація досить проста і складна одночасно. На сектор безпеки і оборони ми маємо передбачити достатньо видатків для закриття річної потреби сектору безпеки та оборони. Це основний пріоритет. І це по суті той якір, який визначає всю подальшу державну політику», – заявив міністр.

Він повідомив, що Київ зараз веде перемовини з партнерами з приводу забезпечення виконання зобов’язань, які вони взяли в рамках програми МВФ, щодо фінансування бюджету України.

«Податки і всі доходи, які ми збираємо всередині країни, спрямовуються на видатки сектору безпеки і оборони . Цих коштів не вистачає, тому різницю ми покриваємо за рахунок внутрішніх запозичень і за рахунок військових облігацій. Сектор безпеки та оборони ми закриваємо самостійно. Всі інші видатки ми фінансуємо за рахунок наших партнерів, за рахунок коштів, які ми отримуємо з-за кордону.

За його словами, податків Україна збирає в річном у вимірі – один трильйон 300 мільярдів. А видатки сектору безпеку та оборони складають понад одного трильйона 600 мільярдів.

«Ми маємо прийняти той факт, що бюджет на 2024 рік буде з не меншими цифрами на сектор безпеки і оборони», – додав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАОКЖ: Україна зможе цього року профінансувати всі видатки, у тому числі сектору оборони – міністр

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *