Логістика “Інтерпайпу” зараз стабільна та керована, якщо порівнювати з минулим роком, проте вартість доставки зросла у 1,5 рази – гендиректор

Логістика "Інтерпайпу" зараз стабільна та керована, якщо порівнювати з минулим роком, проте вартість доставки зросла у 1,5 рази - гендиректор

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Наразі всі логістичні ланцюги української промислової компанії «Інтерпайп» налагоджені та стабільно працюють, проте час доставки та її вартість зросла у 1,5 рази. Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив генеральний директор «Інтерпайпу» Андрій Коротков, передає УНН.

«Якщо порівнювати із минулорічної ситуацією, то наші логістичні ланцюжки налагоджені, усі працюють, і ситуація набагато зрозуміліша, стабільніша і керованіша, ніж рік тому. Однак через війну ситуація і за часом доставки, і за вартістю змінилася: доставка стала тривалішою, а вартість вищою, за окремими напрямками у 1,5 рази», – сказав він.

За його словами, сьогодні, як і до війни, «Інтерпайп» відвантажує продукцію за межі України як автомобільним, так і водним транспортом – балкерами та контейнеровозами.

«Головні точки відправлення кінцевим споживачам – це румунські порти. Але ми випробовували й інші маршрути: і польські порти на півночі Європи, і порти на Адріатичному морі, звідки можна відвантажувати контейнерами, доставляючи туди автомобільний або залізничний транспорт, або комбінованим способом», – розповів гендиректор.

Окрім того, Коротков повідомив, що «Інтерпайп» наразі не розглядає варіанти участі в оголошених нещодавно Україною тимчасових коридорах для торговельних суден, що йдуть в/або із чорноморських портів країни.

«Передусім тому, що це державна програма для експорту продовольства та зернових. Інша продукція, у тому числі металургійна, у цьому поки що ніяк не бере участь, і, я думаю, найближчим часом таких можливостей не буде», – констатував він.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *