Кіпер: Одещина відновлюватиме три села на Херсонщині

Кіпер: Одещина відновлюватиме три села на Херсонщині

Олег Кіпер

КИЇВ. 7 липня. УНН. У межах проекту «Пліч-о-пліч» Одеська область відновлюватиме три села на Херсонщині. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Одеської ОДА Олег Кіпер, передає УНН.

Цитата

«Одеська область стане частиною проекту «Пліч-о-пліч». Це проєкт допомоги регіонів України у відновленні деокупованих і постраждалих від агресії росії громад. Наша сусідня Херсонщина, як один із найбільш постраждалих регіонів, стане пілотним майданчиком для реалізації проєкту.

Під свій патронат Одеська область взяла три села – це Новодмитрівка, Киселівка та Благодатне. Усі три населених пункти пережили рашистську окупацію і були звільнені нашими героями восени минулого року. До повномасштабної війни у селах жили близько чотирьох з половиною тисяч людей», – повідомив він.

Загальна кількість об’єктів для відновлення – 257.

«Серед них дитячи садки, школи, медзаклади та житлові будинки», – уточнив Кіпер.

На теперішній час сформовано 17 бригад з Одещини, які вже готові приступити до роботи, додав чиновник.

«Будуємо, допомагаємо, разом перемагаємо!» – резюмував він.

Довідка

Херсонська область стала пілотною, де реалізується програма «Пліч-о-пліч». Цей проект – про співпрацю між громадами тилових регіонів та містами й селами різних областей, які найбільше постраждали від російського вторгнення.

Спроможні громади України беруть під свій патронат міста на Херсонщині: 15 регіонів відбудують 26 населених пунктів на Правобережжі. Допомога полягатиме у відновленні житла та інфраструктури, створенні умови для повернення херсонців у власні домівки.

Далі – інші регіони та посилення партнерства, єднання, допомоги і звʼязків між українцями та самоврядуванням.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *