Жителям Харківщини вдалось повернути електрику після розмінування, у Херсоні з’явилось світло у мешканців багатоповерхівок – Міненерго

Жителям Харківщини вдалось повернути електрику після розмінування, у Херсоні з'явилось світло у мешканців багатоповерхівок - Міненерго

КИЇВ. 24 серпня. УНН. На Харківщині після розмінування енергетики повернули світло 11 тисячам абонентів. У Херсоні заживили багатоповерхівки, які були знеструмлені після підтоплення внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС, повідомило ситуацію в енергосистемі Міненерго, передає УНН.

Ситуація у прифронтових областях

У Харківській області енергетики усунули пошкодження мереж, отримані в результаті ворожих обстрілів, та заживили більше 11 тисяч абонентів у місті Вовчанськ та прилеглих районах. Відновлювальні роботи проводилися на замінованій території у супроводі саперів.

У Сумській та Чернігівській областях заживили 14 населених пунктів, які були знеструмлені через обстріли прикордонних районів.

Залишається також знеструмленою частина абонентів у Донецькій, Запорізькій, Чернігівській областях.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

У Херсоні після відновлювальних робіт заживлено 110 абонентів, які були знеструмлені в результаті підтоплення. Це жителі п’ятиповерхівок.

Далі відновлювальні роботи будуть продовжуватися в мікрорайоні Острів, де знеструмленими залишаються близько 10,4 тисячі споживачів. Ремонтні роботи сповільнені через обстріли, вказали в Міненерго.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС. Наразі він становить 16,13 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Генерація

Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який може відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

Експорт та імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 1 260,00 МВт*год. Експорт відсутній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через російські обстріли постраждала одна з ТЕС, вона припинила виробництво електроенергії – ДТЕК

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *