Головний порт Литви готовий відвантажувати українське зерно, але все впирається в логістику

Головний порт Литви готовий відвантажувати українське зерно, але все впирається в логістику

КИЇВ. 19 липня. УНН. Найбільший порт Литви Клайпеда міг би відвантажити 10 млн тонн українського зерна, але логістика доставки вантажу до узбережжя Балтії залишається складною. Про це повідомляє УНН з посиланням на LRT.

Деталі

Головний порт Литви може відвантажувати 10 мільйонів тонн українського зерна, але логістика доставки вантажу на узбережжя Балтійського моря є складною.

“Це величезна проблема, оскільки це стосується багатьох речей, різних країн, різних домовленостей, різних інтересів і так далі. Якщо це питання буде вирішено, Клайпеда зможе забезпечити 100-відсоткове обслуговування частини українського зерна вже сьогодні”, – каже Альгіс Латакас, генеральний директор Клайпедського порту.

За його словами, нинішня потужність порту становить 10-15 мільйонів тонн зерна, в тому числі експорт литовського зерна становить близько 3,5 мільйона тонн.

Доповнення

У понеділок росія розірвала зернову угоду, яка дозволяла Україні відправляти понад 33 мільйони тонн зерна морем. 

Виступаючи в понеділок у Брюсселі, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що країна шукатиме альтернативні маршрути експорту зерна через Балтійське море.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорватія пропонує свої порти для вивезення українського зерна

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *