Енергоатом: рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний

Енергоатом: рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний

КИЇВ. 1 липня. УНН. Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС стабільний. Наразі він становить 16,57 м. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднені у суботу дані Енергоатома.

Цитата

«Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 10:00 1 липня рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС без змін. Наразі він становить 16,57 м», – ідеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – на рівні 11,15 м. В Енергоатомі зауважили, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища.

«Варто нагадати, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається», – додали в Енергоатомі.

Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС.

Доповнення

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомляв, що початкові заходи для стабілізації рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС були вжиті, але потрібні додаткові заходи.

Ситуацію на Запорізькій атомній електростанції Гроссі після візиту на АЕС називав “надзвичайно нестабільною”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *