Детінізація експорту: очільник Одеської ОВА розраховує збільшити бюджет на мільярди

Детінізація експорту: очільник Одеської ОВА розраховує збільшити бюджет на мільярди

КИЇВ. 17 липня. УНН. 300 мільйонів гривень мають додатково надійти до бюджету Одеської області та мільярди гривень в державний бюджет вже до кінця цього року, якщо всі підприємці працюватимуть згідно з меморандумом про співпрацю бізнесу з Одеською ОВА. Про це УНН повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Деталі

За словами очільника Одеської ОВА, український бюджет може втрачати в офшорах значну частину доходу держави. З метою детінізації ринку був створений меморандум, який має забезпечити прозорість ланцюгів постачання від виробника до споживача. Зокрема підтверджувати походження та якість української агропродукції, яка постачається на світові ринки.

“Якщо всі будуть працювати у рівних умовах, то нам вдасться додатково повернути валютну виручку як в обласний бюджет так і державний. Це близько 300 мільйонів гривень для регіону та мільярди гривень в держказну. Головна мета меморандуму в тому, щоб всі працювали згідно чинного законодавства”, — розповів УНН Олег Кіпер.

Ініціативу Кіпера підтримали у Верховній раді. Реалізація документу дійсно сприятиме детінізації експорту зернових і збільшенню надходжень у бюджет України, переконаний член аграрного комітету, народний депутат Дмитро Соломчук.

«Меморандум був ініційований головою ВЦА Одеської області для того, щоб вивести у білу експорт зерна. Щоб експорт здійснювався тільки по безготівковому рахунку. І щоб аграрії могли отримувати більшу ціну, а держава Україна – більше надходжень до бюджету з податків. Бо, на жаль, різні були моменти протягом року. На мій погляд, це дуже добрий намір голови ВЦА: те, що він хоче, щоб одеські порти працювали у білу. Дай Бог, щоб йому це вдалося», – заявив він.

В контексті

До ініціативи Кіпера доєдналися Українська зернова асоціація, яка об’єднує великих експортерів, а також компанії «Нібулон» і «Дельта Вілмар Україна»

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *