“Держстат як IT-компанія”: Федоров показав новий портал статистики

"Держстат як IT-компанія": Федоров показав новий портал статистики

Михайло Федоров

КИЇВ. 5 липня. УНН. Новий портал Держстатистики тестують в Україні, він має стати зручним інформаційним сервісом з простою і зрозумілою логікою для користувача. Про це у середу повідомив віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише УНН.

Цитата

“Цифровізуємо Держстат – запустили закрите тестування нового порталу статистики. Якісні дані – основа для ухвалення ефективних рішень. Працюємо над реформою, щоб Держстат став зручним інформаційним сервісом як для суспільства, так і для держслужбовців”, – написав Федоров у Telegram.

Деталі

Зараз, з його слів, представники бізнесу, громадськості та державних органів тестують новий портал Держстату.

“Розробили просту і зрозумілу логіку для користувача – кожен може знаходити, фільтрувати та відображати дані як зручно”, – зауважив урядовець.

Також, за його словами, на оновленому порталі:

  • інформація зберігається в єдиній системі, а не окремих файлах. Так можете переглядати статистику в зручному форматі та працювати з нею, не завантажуючи на власний компʼютер купу файлів;
  • є «Банк даних», щоб працювати з інформацією у форматі графіків і таблиць;
  • ключові статистичні показники відображаються у вигляді дашбордів. Це допоможе відстежувати їх у динаміці;
  • міститься календар оприлюднення інформації та графік подання звітності, щоб відслідковувати релізи та планувати звітування.

“Новий портал Держстату допоможе швидко та зручно аналізувати й поширювати інформацію. Щоб українці легко знаходили потрібні дані, а влада ухвалювала дієві рішення з якісною інформацією. Держстат працюватиме як сучасна IT-компанія, щоб кожен українець за кілька кліків знайшов потрібну інформацію”, – зазначив Федоров.

Нагадаємо

Голова Мінцифри Федоров анонсував 5 нових сервісів у “Дії”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *