Держсекретар США та Генсек ООН обговорили «зернову угоду» напередодні сесії Генасамблеї

Держсекретар США та Генсек ООН обговорили «зернову угоду» напередодні сесії Генасамблеї

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив із Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем «зернову угоду», про це УНН повідомляє з посиланням на прес-реліз Держдепартаменту США.

Розмова відбулася напередодні 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

«Секретар і Генеральний секретар обговорили широкий спектр питань, включно з Чорноморською зерновою ініціативою, неспровокованою війною Росії проти України і ситуацією з безпекою на Гаїті», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вони також обговорили пріоритети США для Генеральної Асамблеї, включно зі зміцненням основних принципів Статуту ООН і Загальної декларації прав людини, модернізацією ООН для розв’язання проблем XXI століття і зусиллями з досягнення цілей ООН у сфері сталого розвитку.

Нагадаємо

У середині липня росія остаточно вийшла з «зернової угоди», заявивши про нібито невиконання її умов. Після цього росія посилила атаки на українські порти, через які здійснився експорт у рамках угоди. Наразі експорт українського зерна морем заблокований.

Україна шукає можливості розширення експорту іншими шляхами, зокрема через порти європейських країн.

Очікується, що на полях сесії Генасамблеї ООН, куди запрошено й Президента України Володимира Зеленського та яка відбудеться 20 вересня, обговорюватимуть і питання можливості відновлення «зернової угоди».

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *