Бізнес уперше з початку повномасштабної війни з оптимізмом дивиться на свій розвиток – НБУ

Бізнес уперше з початку повномасштабної війни з оптимізмом дивиться на свій розвиток - НБУ

КИЇВ. 17 липня. УНН. Бізнес вперше з початку повномасштабної війни оптимістично оцінив перспективи свого економічного розвитку, свідчать результати опитування НБУ керівників компаній у ІІ кварталі 2023 року, пише УНН.

Цитата

“Бізнес, незважаючи на активні бойові дії, вперше з початку повномасштабної війни очікує зростання ділової активності в наступні 12 місяців. На тлі відновлення енергосистеми, поступового пожвавлення внутрішнього попиту та зміцнення курсу гривні респонденти очікують зростання обсягів виробництва товарів та послуг, а також позитивно налаштовані щодо розвитку власних підприємств”, – повідомили в НБУ.

Деталі

Індекс ділових очікувань підприємств зріс до 104,5% порівняно з 91,2% у І кварталі 2023 року.

Зростання очікують підприємства всіх напрямів і видів економічної діяльності, розмірів за кількістю працівників та більшості областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес третій місяць поспіль позитивно оцінив результати та перспективи своєї діяльності

Як вказано, одночасно поліпшилися інфляційні та курсові очікування. 

У ІI кварталі 2023 року очікувана річна інфляція становила 15,7% порівняно з 20,7% у попередньому кварталі. 46,6% опитаних підприємств уважають, що інфляція в наступні 12 місяців не перевищить 15,3%. 

Довідково

Квартальне опитування проводилося з 02 до 31 травня 2023 року. В опитуванні взяли участь 660 підприємств із 21 регіону країни (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, а також Донецької, Луганської та Херсонської областей). 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *