1,3 млн гривень штрафу за неправдивий склад морозива: рішення АМКУ визнано правомірним

1,3 млн гривень штрафу за неправдивий склад морозива: рішення АМКУ визнано правомірним

КИЇВ. 27 червня. УНН. Фабрика морозива “Хладопром” не змогла скасувати рішення Антимонопольного комітету України. Рішення Комітету стосується поширення неправдивої інформації про склад морозива компанії, передає УНН із посиланням на АМКУ.

Цитата

“Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову товариству з обмеженою відповідальністю “Фабрика морозива Хладопром” до Антимонопольного комітету України про визнання недійсним та скасування рішення Комітету…, що підприємство поширювало неправдиву інформацію про склад свого продукту – морозива”, – йдеться у повідомленні.

Деталі

Під час розгляду справи, Антимонопольний комітет виявив, що на упаковках морозива, яке випускає ТОВ “Фабрика морозива Хладопром” під різними назвами, включаючи “Хрещатик”, “Каштан”, “Хладик”, “Артек”, “Волошкове поле” та інші, була зазначена наявність коров’ячого молока у складі продукту. Однак під час дослідження, Комітет встановив, що компанія не закуповувала коров’яче молоко та не використовувала його при виробництві морозива “пломбір” у вересні та листопаді 2020 року. Замість цього, виробник замінив коров’яче молоко на сухе знежирене молоко.

У комітеті підкреслюють, що коров’яче молоко та сухе молоко є різними складовими, оскільки вони виробляються за різними технологіями. Таким чином, інформація, поширена виробником про склад морозива, є недостовірною, в той час як законодавство вимагає зазначати на етикетці лише ті інгредієнти, що фактично використовувалися під час виробництва продукту.

Вказування на упаковках морозива про наявність коров’ячого питного молока у складі, яке насправді не використовувалося під час виробництва у вересні та листопаді 2020 року, є обманом споживачів. В результаті, ТОВ “Фабрика морозива Хладопром” було визнано порушником законодавства щодо захисту від недобросовісної конкуренції. На компанію було накладено штраф у розмірі 1 370 433 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ленинградское” від “Рудь”: ізраїльські партнери підтвердили, що отримували морозиво після початку повномасштабної війни

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *