Профільний комітет рекомендує ВР прийняти в цілому проект Бюджету-2024

Профільний комітет рекомендує ВР прийняти в цілому проект Бюджету-2024

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Бюджетний комітет ВР схвалив до другого читання проект Бюджету на 2024 рік. Розгляд та фінальне прийняття в залі відбудеться скоріш за все 8 листопада. Про це повідомив член фінансового комітету, нардеп Ярослав Железняк, передає УНН.

Цитата

«Бюджетний Комітет ВРУ схвалив до другого читання Проект Бюджету на наступний 2024-ий рік. На комітеті майже без змін текст. Із значних змін це тільки вилучення статті про репрофайлінг (там же КМУ мав можливість обміняти ОВДП у власності НБУ на нові)», – написав Железняк.

Нардеп повідомив, що проголосувало «За» – 29 нардепів, «утримався» – 1, й «проти» – 1.

«Розгляд і фінальне прийняття в залі вже скоріш за все буде 8 листопада. Це рано, але бюджет цього року ми приймали взагалі 3 листопада 2022-го року», – зазначив Железняк.

Доповнення

Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді до другого читання проект Державного бюджету на 2024 рік, в якому ідеться про збільшення доходів на 22 млрд грн.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що завдяки перегляду макроекономічного прогнозу очікується певне зменшення дефіциту Державного бюджету на 2024 рік. За його словами всі кошти платників податків й надалі будуть йти виключно на забезпечення Сил безпеки та оборони, зброю та техніку.

Нардеп Олексій Гончаренко зауважив, що у Держбюджеті на 2024 рік закладено майже 600 млн грн на кіно і серіали.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *