У Парижі ув’язнили лідера групи з торгівлі старожитностями Єгипту

У Парижі ув'язнили лідера групи з торгівлі старожитностями Єгипту

© Metropolitan Museum of Art Деталі справи на 60 мільйонів євро

Сьоропа Симоняна, ймовірного лідера  групи, яку підозрюють у торгівлі єгипетськими старожитностями, заарештували в Німеччині та передали до Франції, повідомляє The Art Newspaper.

Вважається, що 80-річний дилер стоїть за продажем нібито контрабандних єгипетських старожитностей Музею мистецтв Метрополітен у Нью-Йорку та Лувру Абу-Дабі на загальну суму 60 мільйонів євро. 

Минулого року після кримінального розслідування було вилучено кілька об’єктів, у тому числі золотий саркофаг і п’ять інших предметів старовини зі згаданого нью-йоркського Метрополітену. А також висунуто звинувачення семи дилерам, колекціонерам і кураторам, таким як колишній президент Музею Лувр Жан-Люк Мартінес. 

Французька влада видала ордер на арешт Симоняна, що спонукало до кримінального розслідування. Згідно з юридичними джерелами, у вересні йому  висунули звинувачення в торгівлі людьми та відмиванні коштів, а потім він був ув’язнений у Парижі.

Однак Симонян заперечує будь-які правопорушення. Він раніше розповідав Art Newspaper, що йдеться про старожитності з його сімейної колекції. Більшість предметів було вивезено з Каїра, де його родина працювала дилерами, у 1970-х роках, коли така торгівля була дозволена. У наступні десятиліття, за його словами, ці речі зберігалися в кількох німецьких музеях.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *