ТНМК Вдома – гурт представив новий кліп про повернення українських біженців – відео

Про повернення додому та силу єдності: ТНМК представили зворушливий кліп

Кліп присвячений силі єдності українців © скриншот Він присвячений поверненню біженців на батьківщину.

Гурт «Танок на майдані Конго» (ТНМК) та фільммейкер Сашко Даниленко випустили кліп «Вдома». Як відзначили учасники колективу, це соціальний проєкт, присвячений поверненню українських біженців на батьківщину.

«Ідея цього треку зʼявилась весною 2022 року, коли учасники гурту були розкидані по різних країнах і містах, але вже тоді йшлося про майбутнє повернення всіх наших вимушених біженців додому – ми грали благодійні концерти в Європі й добре розуміли, про що йдеться. Розуміли на власному досвіді.

2023 року ми почали роботу: спочатку була ідея-максимум – створити короткометражний музичний анімаційний фільм, а якому на прикладі однієї української родини показати нашу спільну мрію – повернутися та повернути своє. Ми розписали персонажів, підготували сценарій, але згодом зрозуміли, що зможемо вмістити все це в один кліп.  

В травні ми обирали в чаті гурту варіанти приспіву, в одному з них йшлося про суто воєнну історію – про людей, які знову вийдуть з-за куліс, знявши шоломи. Якраз тоді наш гітарист Ярослав Верьовкін був у Бахмуті та його яскрава реакція й підказала – треба обрати саме цей варіант», – розповів Олександр «Фоззі» Сидоренко.

Учасники гурту також наголосили на тому, що українцям доведеться стати кращою версією себе до повномасштабного вторгнення. Вивчити нові мови, професії, розвиватись та зростати над собою, вбиваючи українським успіхом хвору російську імперію. І повернутися додому, щоби зробити нашу країну кращою. 

Через повномасштабне вторгнення Росії, багато українців були змушені покинути свої домівки та стати внутрішніми переселенцями або переїхати в інші країни.

Згідно з даними ООН, станом на жовтень 2023 року кількість зареєстрованих у країнах світу вимушених мігрантів із України становить понад 6 мільйонів осіб. Чи планують вони повертатися до України? Чи вірять у перемогу України й відновлення? Що стримує людей від повернення додому, крім безпекових чинників?

Лабораторія законодавчих ініціатив провела комплексне дослідження вимушених мігрантів із України. Основні висновки — в статті “Чинники (не)повернення: чому українці залишаються за кордоном під час війни та можуть не повернутися після?” для ZN.UA. Й наразі вони невтішні. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *