Сцена, на якій виступав Шекспір – у Британії знайшли сцену XV століття

У Британії знайшли сцену, на якій міг виступати Шекспір

Половиці XV століття знайшли під підлогою театру © BBC Знахідку зробили під час проведення ремонтних робіт глядацької зали театру.

Театр із Норфолка стверджує, що зміг виявити єдину відому вцілілу сцену, на якій міг виступати Вільям Шекспір. Як повідомляє ВВС, театр Гілдхолл у Кінгс-Ліні – найстаріший діючий у Британії, він був заснований ще 1445 року.

Під час недавнього ремонту глядацької зали було виявлено мостини, які датуються XV століттям. У театрі посилаються документи, які свідчать, що Шекспір виступав тут 1592 чи 1593 року.

На той час акторські трупи залишили Лондон, який охопила чума. Група графа Пембрука, до якої, як вважають, входив і Шекспір, відвідала Кінгс-Лінн.

Половиці виявили минулого місяця, вони були закриті протягом 75 років після того, як у театрі поклали нову підлогу. На глибині кількох сантиметрів під ним знаходилися мостини, якими, мабуть, ходив Шекспір. Їхня ширина становить 30 сантиметрів, а товщина – 15.

Джонатан Кларк, експерт з історичних будівель, використав комбінацію датування по кільцях дерев та дослідження того, як було зібрано будівлю («справді незвичайно, оскільки дошки скріплювалися разом, а потім були прикріплені до масивних бруківок»). Він встановив, що Гілдхол був побудований між 1417 і 1430 роками.

«Ми знаємо, що ці [половиці] безперечно були тут у 1592 році, і ми думаємо, що у 1592 році Шекспір виступав у Кінгс-Лінні, так що, швидше за все, це підлога, якою йшов Шекспір», – говорить він. Кларк також додав, що тоді в цьому місці була сцена, на якій і ставили вистави.

Кларк називає відкриття грандіозним, оскільки це найбільший фрагмент підлоги XV століття, виявлений у Британії. Більше того, це єдиний зразок сцени, на якій виступав Шекспір.

Раніше археологи знайшли неподалік Ватикану будову, яка може бути театром імператора Нерона. Дослідники проводили розкопки у дворі прикрашеного фресками Палаццо делла Ровере та виявили конструкції та прикраси, які можуть бути залишками театру.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *