Проєкт Єдині – перехід на українську завдяки проєкту здійснили вже 100 тисяч українців

Проєкт «Єдині» допоміг перейти на українську мову 100 тисячам учасників

У проєкті “Єдині” взяли участь уже 100 тисяч українців © Єдині/Facebook Стартуває вже 17 курс проєкту, амбасадором якого став Слава Варда.

Проєкт «Єдині», покликаний допомогти перейти на українську мову у спілкуванні, відзвітував про успіхи. Так, за словами організаторів, проєкт вже допоміг подолати мовний і психологічний бар’єри 100 тисячам учасників. Наступна мета – допомогти мільйону наших земляків опанувати мову.

Проєкт було запущено 15 квітня 2022 року. За цей час відбулося 3236 зустрічей розмовних клубів української мови та було проведено 16 курсів підтримки при переході на українську. Крім того, відбулося більше 90 унікальних вебінарів з лідерами думок та психологами. У проєкті задіяно більше 500 волонтерів.

4 вересня стартує 17 курс амбасадором якого став Слава Варда, який є майстром слова – журналістом, теле- і радіоведучим, а також майстром спорту з легкої атлетики. Тривалість курсу – 28 днів, а участь в ньому є абсолютно безкоштовною.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Рух «Єдині» (@yedyni.ruh)

Зареєструватися для участі у проєкті «Єдині» можна за посиланням.

Лайфхаків, “як російськомовному перейти на українську”, вже безліч. І всі, хто хотів, уже давно ними скористалися, хоча й не завжди вдало. Соціологи свідчать, що чимало українців в обставинах російської агресії свідомо почали спілкуватись українською. Але, по-перше, деякі з цих спеціалістів прогнозують, що значна кількість таких ентузіастів знову відкотиться до звичної російської, щойно військова загроза спаде і ми повернемося до звичних умов життя. По-друге, деякі з цих “нових українців” говорять державною виключно в публічному просторі. Як українці розв’язують мовне питання – читайте у матеріалі журналіста з Херсону, фрілансера у сфері поліграфії Володимира Шишкова “Перехідний вік мови” на ZN.UA.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *