Монумент Батьківщина-Мати – коли розпочнеться встановлення українського герба

Тризуб на монумент «Батьківщина-Мати» встановлюватимуть сьогодні

© Національний музей історії України у Другій світовій війні Також пояснили, чи не буде відрізнятися герб за тоном і кольором від скульптури.

Сьогодні, 5 серпня, близько 14:00 відбудеться підняття тризуба на щит монумента «Батьківщина-Мати» у Києві, повідомляє Національний музей України у Другій світовій війні.

Частину, де був розміщений герб СРСР, повністю закриють пластинами зі сталі, на які встановлять український тризуб. Він буде більший за розмірами, ніж радянський герб.

Також у музеї розповіли, як вирішать проблему, якщо нові елементи будуть відрізнятися за тоном і кольором від скульптури.

«На виробництві проведуть спеціальну обробку металу для пластин та тризуба, щоб вони кардинально не відрізнялися від скульптури. Але варто додати, що навіть якщо відтінок відразу повністю не збігатиметься, це не буде довготривалою проблемою. Адже властивості цього сплаву металу такі, що впродовж короткого часу перебування на відкритому повітрі він набуває свого прогнозованого сталого кольору, і через деякий час нові елементи жодним чином не виділятимуться від загальної композиції», – наголосили в повідомленні.

Раніше в Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що український тризуб для реконструкції монумента «Батьківщина-Мати» виготовлять із європейської сталі, оскільки метал із комбінату «Запоріжсталь» має дефекти. Натомість на підприємстві не погодилися з висновками Мінкульту і наведеного дефектного акту. Висунуті претензії на комбінаті вважають «упередженими та безпідставними».

Related video

Також на засіданні вченої ради Національного музею історії України у Другій світовій війні вирішили перейменувати монумент «Батьківщина-Мати» на «Україна-Мати». Директор музею сподівається, що рішення про перейменування Міністерство культури та інформаційної політики затвердить до 24 серпня.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *